Kakaowy biszkopt pod tartę

107d

Co jest potrzebne?

- 4 jajka

- 3 łyżki mąki pszennej

- 1 łyżka kakao

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 4 łyżki cukru

Jak przygotować?

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ubić sztywną pianę z białek i dodać do żółtek delikatnie mieszając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do jajek nadal delikatnie mieszając. Formę do tarty o średnicy 30 cm dokładnie wysmarować margaryną, a środek wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez 20 – 25 min (sprawdzić patyczkiem czy jest upieczony). Podawać według uznania np. z kremem, owocami i galaretką : )

Jedno przemyślenie na temat “Kakaowy biszkopt pod tartę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>