Winogronowo-jabłkowe śniadanie

Kolejna opcja pysznego posiłku na śniadanie lub porcje energii po lekkim treningu. Dużo witaminy, białko i błonnik czyli garść niezbędnych produktów dla naszego organizmu w bardzo przyjemnym wydaniu.

Co jest potrzebne?

- 1 małe jabłko

- 9 winogron

- 40 g płatków pełnoziarnistych

- 150 g jogurtu naturalnego

Jak przygotować?

Jabłko dokładnie myjemy i kroimy w średnią kostkę. Nie obieramy, ponieważ w skórce jest mnóstwo witamin. Winogrona kroimy na ćwiartki. Do miseczki wsypujemy około 1/3 płatków, 1/3 jabłka i 1/3 winogron zalewamy 1/3 jogurtu. W ten sam sposób przygotowujemy pozostałe dwie warstwy śniadanka. 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>