Wiejska jajecznica na bogato

Idealne danie dla tych, którzy wiedzą, że mają ochotę na jajecznicę, ale nie mają pomysłu na to, z czym ją zaserwować. Ta jajecznica jest po prostu ze wszystkim: pomidory, ogórki, kiełbaska, cukinia i przyprawy. Bogata w smaku, pachnąca zachęcająco i bardzo sycąca. Polecam, zwłaszcza teraz, gdy wszystkie produkty dostępne są w zasięgu ręki. Możecie podać tak jak ja, z tostami czyli całe danie na ciepło. Przynajmniej trochę rozgrzeje w taki chłodniejszy i wietrzny dzień jak dziś. Pozdrawiam a tym, którzy już jutro zaczynają rok szkolny życzę powodzenia! :)

Co jest potrzebne?

- 5 jajek

- 1 kiełbasa

- 2 plastry cukinii

- 3 pomidory

- 4 gałązki pietruszki

- sól

- pieprz

- bazylia

- 1/3 łyżeczki delikatu

- olej Rapso do smażenia

Co jest potrzebne?

Kiełbasę, cukinię i pomidora pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni i podsmażyć kiełbasę, przyprawić delikatem, a kiedy się zarumieni dorzucić cukinię. Jajka wlewamy do miseczki, przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i posiekaną pietruszkę. Gdy cukinia zmięknie wkładamy pomidora, po około 1-2 min wlewamy jajka. Kiedy się odpowiednio zetną – potrawa gotowa!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>